logo website nieuw Marjolijn

Wie zijn wij?

Paul Flier en Marjolijn van Eijk delen hun ruime ervaring met oa. NLP, Systemisch Werk en Lean om mensen te begeleiden in persoonlijke groei en loopbaan. Vanuit het landgoed ´Dragondersheide´ tussen Doetinchem en Zutphen waar wij wonen of naar wens op lokatie in Nederland of België. Tegenover een gedeelde technische achtergrond, een voorkeur voor helder denken en plezier in kwaliteitsverbetering en natuurbeleving, staan grote verschillen in waarnemingsvoorkeuren, communicatiestijlen en handelswijzen. Daarin schuilt de kracht van hun jarenlange partnership.

´Wij leerden elkaar kennen tijdens onze studietijd aan de TU Delft en hebben sindsdien elk onze eigen ontwikkeling van hoofd naar hart, ratio naar gevoel doorgemaakt. Toen we in 2002 ons drukke tweeverdienersbestaan achter ons lieten voor een jaar sabbatical in Tanzania, bleken onze persoonlijke verschillen minder makkelijk overbrugbaar dan we dachten. Er moest iets veranderen en via via maakten we kennis met NLP, een praktisch soort toegepaste psychologie die ideaal bleek voor de logisch denkers die we nu eenmaal zijn. Gelukkig bleken we nog veel meer te zijn dan dat.

Door NLP hebben we onze verschillen leren waarderen en zijn we ons meer gaan richten op wat we wel willen, in plaats van wat we niet willen. En op wat wel werkt, in plaats van op wat niet werkt. En of het daaraan lag is moeilijk te zeggen, maar in de crisistijd kreeg Pauls trainingsbedrijf Arpa het ongekend druk met deelnemers aan Lean en NLP-trainingen.

De afgelopen jaren hebben wij in de praktijk gemerkt hoeveel vreugde en keuzevrijheid deze materie ons voor zowel werk als prive heeft opgeleverd. Simpelweg door je brein te gebruiken voor de verandering. Dat gunnen we iedereen. 

Wij heten je van harte welkom.´

Paul & Marjolijn

 

Meer achtergrond hieronder of kijk op:

LinkedIn: Marjolijn en Paul

Facebook: Marjolijn en Paul 

 

paul  Paul Flier

Paul Flier (1969) studeerde als industrieel ontwerper in Delft cum laude af op het vlak van toegepaste communicatie. In 1996 richtte Paul samen met twee vrienden het bedrijf Arpa op, dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle en winstgevende trainingsorganisaties in Nederland: het huidige Arpa Lean Instituut. In die jaren heeft Paul duizenden mensen in zowel Lean als NLP mogen trainen. 

Het effectief overbruggen van praktische communicatiekloven vormt de rode draad in zijn activiteiten: als ondernemer bij Arpa, tijdens uitdagende ontwikkelingsprojecten in Tanzania en als NLP Trainer en personal coach. Paul is gecertificeerd NLP Trainer, Begeleider Familieopstellingen en MBTI-geaccrediteerd. Hij volgde zijn opleidingen en workshops onder andere bij Paul Zonneveld, René Kuiper, Bouke de Boer, Angelique de Graaff, Robert Dilts, Anthony Robbins, John Grinder, Richard Bandler, Frank Pucelik, Michael Hall, Marshal Rosenberg, Deepak Chopra, David Shepard, Ian McDermott, Lucas Derks, Jan Jacob Stam, Eelco de Geus, Johannes Schmidt. (Meer over Paul?)

  

website  Marjolijn Flier-van Eijk

Marjolijn Flier-van Eijk (1974) studeerde af op het gebied van Industriele Organisatie aan de Faculteit Werktuigbouwkunde van de TU Delft. 

Na diverse technische banen in het bedrijfsleven, vertrok ze in 2002 met Paul naar Tanzania, waar ze samen een stichting oprichtten ten behoeve van de ontwikkeling van computeronderwijs en ondernemerschap, de Jamani Foundation. Na terugkomst besloot ze haar hart verder te volgen, deed een studie binnenhuisarchitectuur en voerde vijf jaar het eigen ontwerpbureau BLRO (Buro voor LeefRuimteOntwikkeling), naast de zorg voor het inmiddels groeiende gezin. In 2005 begon zij met NLP aan een nieuwe carriere op het vlak van het begeleiden van mensen bij persoonlijke groei, opvoedingsvraagstukken en loopbaankeuzes op basis van talentanalyses (TMA)..

Marjolijn is internationaal gecertificeerd NLP Trainer. Met veel enthousiasme deelt zij haar ruime ervaring met NLP, organisatie-ontwikkeling, opvoeding en natuurlijk omgaan met paarden.

 

Meer over Paul?

Schreef publiceerde diverse artikelen over NLP en communicatie.

Was van 2017 tot 2018 voorzitter en crisismanager van de noodlijdende NVNLP en keerde de trends van afnemend ledental en eigen vermogen; vernieuwde eigenhandig de website en het magazine INZICHT

Verkocht zijn aandeel in Arpa in 2011 om kleinschaliger met Marjolijn een nieuw bureau voor training en coaching te beginnen vanuit een eigen locatie in de natuur, dat eerst Zomervreugd Trainingen werd genoemd en later hernoemd in Flier & Van Eijk.

Volgde vanaf 2009 diverse opleidingen tot het begeleiden van mensen via opstellingen bij Jan Jacob Stam (Bert Hellinger instituut) en Eelco de Geus, bij trauma (Johannes Schmidt, NTI) en via de MBTI-methode bij OPP.

Transformeerde het ICT-bedrijf Arpa tot trainingsorganisatie voor Lean Bouwen concept en trainde vanaf 2008 enkele duizenden bouwprofessionals in Lean en NLP.

Volgde en assisteerde vanaf 2004 diverse opleidingen voor NLP Practitioner, Master Practitioner en internationaal gecertificeerd NLP Trainer bij het NTINLP en werd in 2008 eveneens internationaal gecertificeerd door de ABNLP.

Deed met Marjolijn van Eijk in 2002/2003 zelfstandig ontwikkelingsprojecten in Tanzania, gericht op onderwijs en ondernemerschap (artikel). Ontwikkelde aangepast lesmateriaal voor ICT-onderwijs in het engels, frans en swahili.

Nam in 2001 het internetbedrijf SFB Intrabouw over en leidde de internetdivisie van het nieuwe Arpa Intrabouw binnen een jaar naar winstgevendheid en tevreden klanten.

Startte in 1996 met Arend van Randen en Herman Hintzen het softwarebedrijf Arpa met een eigen erp-oplossing voor technische bedrijven in de uitvoerende bouwsector (artikel kennismanagement). Vervulde functies in sales, implementatie en development.

Studeerde als industrieel ontwerper (TU Delft) cum laude af op een concept productiehandleiding voor laag opgeleide gebruikers in verschillende culturen (artikel).

Volgde het gymnasium aan het Lorentz Lyceum in Eindhoven.