logo website nieuw Marjolijn

NLP Practitioner

8-Daagse internationaal gecertificeerde NLP Practitioner op onze locatie 'Dragondersheide'

Hoe hangen de diverse onderwerpen binnen NLP samen? Hoe ga je effectief om met gedachten of gevoelens die je nog belemmeren? Hoe word jij meester van je mentale dashboard in de blackbox die ons brein heet? Wil jij ervoor zorgen dat je NLP dagelijks tot je beschikking hebt en een certificaat om dat aan te tonen? Dan is deze opleiding of afrondende module mogelijk iets voor jou.

Tijdens deze opleiding ga je aan de slag met beproefde NLP-taalpatronen en technieken in een omgeving waarin leren en experimenteren centraal staan. 

Je volgt in slechts 8 dagen een volwaardige NLP Practitioner opleiding volgens de wereldwijd meest toegapste aanpak van NLP-grondlegger Dr. Richard Bandler. Onze achtergrond als ingenieur en onze jarenlange toewijding aan NLP en het vergroten van kwaliteit binnen bedrijven en het leven garandeert de kwaliteit van deze opleiding.

Deze opleiding bestaat uit de volgende vier 2-daagse modules:

Klik op een van de eerste drie modules die ook los van elkaar gevolgd kunnen worden, voor meer informatie. De laatste module kan gevolgd worden zodra de drie andere met goed gevolg zijn doorlopen.

NLP Practitioner Integratie en Certificatie 2-daagse
In de afsluitende module worden de diverse onderwerpen geïntegreerd tot een logisch geheel en wordt de cursist verder ingewijd in de essentie van NLP: onbewust leren. Bovendien zul je kennismaken met andere onderwerpen die met excellent gedrag en kwaliteitsbewustzijn samen hangen, zoals systemisch werken, creatief denken en Lean denken.

Het leerdoel van deze opleiding is niet alleen NLP technieken die binnen de NLP Practitioner thuishoren te kunnen toepassen, maar ook je eigen onbewuste creatieve leervermogens te leren aanspreken. 

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor mensen met een hbo/academisch werk- en denkniveau, die willen leren hoe je succesvol je doelen kunt bereiken. In de cursus wisselt theorie telkens af met praktijk, zodat de aangereikte modellen meteen toegepast kunnen worden.

De trainers
De cursus wordt gegeven door ir. Paul Flier en/of ir. Marjolijn van Eijk.

Data
Kijk voor de data van de drie eerste modules in onze agenda. De laatste module wordt ingepland in overleg met de deelnemers in verband met een verplicht avondprogramma.

Kosten
De kosten voor het volgen van de losse 2-daagse modules bedragen telkens €595,00 ex BTW en inclusief het certificaat van Flier & Van Eijk (bij voltooien van alle vier de modules), materialen, lunches en drinken tijdens de training.

Bij inschrijving ineens voor de volledige 8-daagse opleiding bedragen de kosten €1.995,00 ex BTW inclusief het certificaat van Flier & Van Eijk, materialen, lunches en drinken tijdens de training. 

De kosten voor het internationaal erkende certificaat van The Society of NLP en registratie in het internationale register bedragen in beide gevallen aanvullend €200,00.

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 13560196


Een NLP Practitioner in 8 dagen?

Toen wij in 2005 zelf onze NLP Practitioner in 16 dagen deden, waren we erg enthousiast. Psychologie voor de techneut: logisch en resultaatgericht! NLP is een 'handleiding voor het zenuwstelsel' die op de meest onverwachte momenten van pas komt. Het helpt om in het huidige moment te blijven, betere keuzes te maken en doelgericht resultaten te boeken. En het mooiste is, je hebt het altijd bij je!

Maar...16 dagen, verspreid over 4 maanden, was wel erg lang voor wat we leerden. De lengte van het traject had een positieve invloed op mogelijke persoonlijke ontwikkeling, maar niet direct op het onder de knie krijgen van de essentie van NLP. Er ging ook veel aandacht naar andere zaken. De enige reden bleek een internationale ´kwaliteitsnorm´ van minimaal 130 lesuren. Verbazingwekkend, want iedereen in het onderwijs weet dat het aantal lesuren geen enkele garantie biedt voor leskwaliteit.

Toen we in 2007 met Toyota's Lean filosofie in aanraking kwamen en Paul binnen zijn toenmalige bedrijf Lean & NLP ging combineren voor de bouwsector, leerden we dat een lange doorlooptijd of een mimimum aantal uren niet per se meer kwaliteit betekent. Binnen Lean is het tegenovergestelde zelfs het geval. Een vraag die ons sindsdien bezig hield, was of de essentie van de NLP Practitioner niet in minder tijd kon. 

In 2008 ontmoette Paul de eerste grondlegger John Grinder en zijn NLP New Code. In Johns opinie was de essentie van NLP, het onbewuste leren, met de gestandaardiseerde 130 uren NLP-formats van het New York Training Institute goeddeels verloren gegaan. De meeste trainingen werden te cognitief en dogmatisch gedoceerd, aan de linkerhersenhelft. En in plaats van NLP toe te passen werd erover gediscussieerd. 

In 2016 ontmoette Paul de tweede grondlegger van NLP, Frank Pucelik, die ooit met Richard Bandler was begonnen met modelleren en experimenteren nog voordat John Grinder erbij kwam. Het was de tijd dat NLP nog geen NLP maar Meta heette. En ook Pucelik was niet zo te spreken over het gestandaardiseerde format in relatie tot de kwaliteit van de NLP-beoefening die dat opleverde.

In 2017 kreeg Paul als voorzitter van de NVNLP de kans van binnenuit te zien wat 'geinstitutionaliseerde kwaliteitsbewaking' van NLP-opleidingen door overkoepelende organisaties in de praktijk betekende. Het was geen positieve ervaring en het had niets met kwaliteit te maken. Tegelijkertijd maakte hij kennis met de aanpak van Dr. Richard Bandler, die binnen zijn format de essentie heeft teruggebracht tot 8 dagen op basis van 'onbewust leren'. Een methode die rechtstreeks is afgeleid van de grote Milton Erickson en verfijnd is om gebruik te maken van de veel grotere leervermogens van onze creatieve rechterhersenhelft. 

Sinds 2018 biedt Flier & Van Eijk daarom een compacte, intensieve NLP opleiding die het dichtst bij de oorsprong staat en het meest trouw is aan de geest van NLP: leren jouw onbewuste vermogens te gebruiken. En weet dat dat slechts ons model van de wereld is. En iedereen beleeft de wereld anders. We maken allemaal onze eigen film...

Overkomen de dingen je nog vaak?

Of neem jij zelf de regie over je leven?

Welkom!